do 17 jan

3
6
80
W2

Wisselvallig met winterse buien

Donderdag wordt het nog maximaal +6°C in Limburg. Dat is ongeveer de normale waarde voor de tijd van het jaar.
De bovenlucht wordt echter kouder en kouder, en volgens de laatste weerkaarten is de kans op meerdere buien toch best groot. Vanwege die kouder wordende bovenlucht kunnen de buien ook in Limburg stilaan een winters karakter krijgen. Dat betekent dus niet alleen regen, maar ook wel eens hagel, korrelhagel of smeltende sneeuw. In de Ardennen vallen er overigens sneeuwbuien, en op de hoogste toppen kan die sneeuw ook blijven liggen. 

In de nacht naar vrijdag zakt de temperatuur overal in Limburg beneden het vriespunt. Het kan dus gevaarlijk glad worden op de wegen. Niet vanwege sneeuwbuien, maar vanwege bevriezing van natte weggedeelten. Er verschijnen immers brede opklaringen.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

vr 18 jan

-1
5
25
Z2

Droog

Vrijdag blijft het overal in Limburg droog.
Met maxima rond +4 a +5°C zitten we op perfect normale waarden voor de tijd van het jaar.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 19 jan

-2
4
50
NO2-3

Onzeker. Winterse neerslag of droog?

Volgens de Europese weercomputer blijft het in Limburg droog. Volgens de Amerikaanse zou er (winterse) neerslag kunnen vallen. In dit laatste geval is het wel kantje boord, maar voorlopig durf ik dit scenario nog niet van tafel vegen. Al toont de pluim van de Europese weercomputer wel dat de kans klein is dat de neerslagzone Limburg zal bereiken...
 

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

zo 20 jan

-2
4
10
NO3

Guur

Zondagochtend vriest het en overdag komt de temperatuur een graad of 4 boven nul uit.
Het blijft in Limburg droog. In de ochtend zou er regionaal (aanvriezende) mist kunnen voorkomen, later komt er van tijd tot tijd ruimte voor de zon.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 21 jan

-2
3
5
NO2-3

Droog en aan de koude kant

Maandag voert een matige noordoostenwind vrij koude lucht richting Limburg. 
De dag begint met lichte vorst en overdag zit er maximaal zo'n +3°C.
Er komt echter ook ruimte voor de zon, en neerslag is niet te verwachten.

Tijdens de nacht naar dinsdag gaat het opnieuw vriezen. Het blijft droog.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Op basis van de pluimverwachtingen kunnen we concluderen dat het nog wel een poosje aan de koude kant blijft. Details rond de kans op sneeuw of ijsdagen zijn echter onmogelijk te verwachten als we het hebben over een termijn van meer dan 5 dagen vooruit.... Speculaties laat ik aan anderen over. (Natuurlijk zou het kunnen dat er eens een sneeuwzone passeert, maar wanneer en waar en hoedanig... dat is onmogelijk in te schatten)

Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link.