zaterdag 27 juli

Periodiek regen, hoe meer naar het noordwesten hoe vaker het namiddag droog blijft.

Vandaag golft een regenzone vanuit Frankrijk richting Duitsland. Periodiek kunnen uitlopers van deze regenzone tot over Limburg reiken.
Zo is het vanochtend op vele plaatsen kletsnat als gevolg van vele kleine regendruppeltjes. Nochtans trekt de hoofdmoot van de regenzone ten zuidoosten van ons langs. En het ziet ernaar uit dat het na half tien vanuit het westen langdurig droog zal blijven.

Hoe meer naar het noordwesten, hoe groter de kans dat het namiddag droog blijft. Hoe meer naar het zuidoosten, hoe groter de kans dat het tot de avond periodiek nat blijft worden. Met tussendoor dus ook dáár droge uren.

Bij droog weer kan de temperatuur namiddag oplopen naar 20 a 22°C. Waar het regelmatig regent geraken we niet verder dan een graad of 18.
De wind doet het vandaag kalmpjes aan.

In de nacht naar zondag verplaatst de regenzone zich verder en verder uit onze buurt. Daardoor kunnen we uitgaan van een droge zondag. Mét zon en hogere temperaturen.

Laatste update: Ruben - 09:33u | Powered by BNS hybrIT

za 19 okt

12
14
95
ZW2-3

Bewolkt met regen

Volgens de laatste weerkaarten mogen we op zaterdag dan toch veel wolken boven Limburg verwachten.
Vooral in het eerste deel van de dag kan daaruit periodiek regen vallen. Naar de avond toe wordt het stilaan droog.

De dikke wolken houden de temperaturen in een wurggreep waardoor het niet warmer wordt dan 13 a 14°C.
In principe vertoeven we nog altijd een zachte luchtmassa's, maar zonder de warmte van de zon missen we dus makkelijk een graad of 4-5.

De wind komt uit het westen en doet het rustig aan.

 

Update donderdag 17 oktober, 15:42

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 20 okt

10
18
10
Z2-3

Zacht en droog herfstweer

Zondag staat een aangename herfstdag op de weerkaarten. De zon zal op zijn naamdag aanwezig zijn, net als de zachte temperaturen. In de namiddag zal de bewolking toenemen maar het blijft tot de avond droog.

Lees meer
50%

Zekerheid weersverwachting

ma 21 okt

13
17
80
ZW3-4

Zwaarbewolkt met regen

Maandag is het vaak bewolkt met kans op regen of buien. Tegen het einde van de dag zal het droger worden met hier en daar wat opklaringen. De maximumtemperaturen zijn nog steeds boven normaal: 16 a 17 °C. De wind waait matig uit hoofdzakelijk zuidwestelijke richting.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

di 22 okt

7
16
30
ZW3-4

Wisselend bewolkt

Dinsdag kunnen we afwisselend opklaringen en stapelwolken verwachten. Afgezien van een geïsoleerde bui,krijgen we de hele dag aangenaam en droog herfstweer. De temperaturen liggen tussen tussen de 14 en 16°C begrepen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting