donderdag 17 oktober

Zacht met kans op enkele buien

Na een boterzachte nacht worden we vandaag wakker onder een bewolkte hemel. Uit die wolken kunnen er verspreid enkele regenbuitjes vallen. Deze buien zullen aan intensiteit verliezen naarmate ze naar het oosten bewegen.

Na de ochtendlijke buien blijft het langdurig droog, met af en toe een glimp van de oktoberzon. Tegen het einde van de namiddag trekken er vanuit het zuiden nieuwe buien onze richting uit. Terwijl het op sommige plaatsen meermaals nat wordt, kan het op andere locaties gewoon droog blijven.

Het blijft evenwel nog steeds zeer zacht voor midden oktober. De temperaturen flirten namiddag met de 20 °C grens. Plaatselijk kan het zelfs een warme dag worden met een maximumtemperatuur van 21 °C. Vanochtend waait er een matige zuidwestenwind. In de loop van de voormiddag verliest deze snel aan kracht waardoor het namiddag en vanavond zo goed als windstil wordt.

 

Laatste update: Ruben - 05:34u | Powered by BNS hybrIT

za 19 okt

12
14
95
ZW2-3

Bewolkt met regen

Volgens de laatste weerkaarten mogen we op zaterdag dan toch veel wolken boven Limburg verwachten.
Vooral in het eerste deel van de dag kan daaruit periodiek regen vallen. Naar de avond toe wordt het stilaan droog.

De dikke wolken houden de temperaturen in een wurggreep waardoor het niet warmer wordt dan 13 a 14°C.
In principe vertoeven we nog altijd een zachte luchtmassa's, maar zonder de warmte van de zon missen we dus makkelijk een graad of 4-5.

De wind komt uit het westen en doet het rustig aan.

 

Update donderdag 17 oktober, 15:42

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 20 okt

10
18
10
Z2-3

Zacht en droog herfstweer

Zondag staat een aangename herfstdag op de weerkaarten. De zon zal op zijn naamdag aanwezig zijn, net als de zachte temperaturen. In de namiddag zal de bewolking toenemen maar het blijft tot de avond droog.

Lees meer
50%

Zekerheid weersverwachting

ma 21 okt

13
17
80
ZW3-4

Zwaarbewolkt met regen

Maandag is het vaak bewolkt met kans op regen of buien. Tegen het einde van de dag zal het droger worden met hier en daar wat opklaringen. De maximumtemperaturen zijn nog steeds boven normaal: 16 a 17 °C. De wind waait matig uit hoofdzakelijk zuidwestelijke richting.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

di 22 okt

7
16
30
ZW3-4

Wisselend bewolkt

Dinsdag kunnen we afwisselend opklaringen en stapelwolken verwachten. Afgezien van een geïsoleerde bui,krijgen we de hele dag aangenaam en droog herfstweer. De temperaturen liggen tussen tussen de 14 en 16°C begrepen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting