screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Het eerste deel van deze woensdag verloopt nog vrij rustig. Er is vanochtend al een eerste buienzone gepasseerd. Tussen 9:30 en 11:00 zal er een volgende buiengebied over onze provincie trekken. Daarachter lijkt het een hele poos (grotendeels) droog te gaan blijven.
In het tweede deel van de dag zal er een kleine stormdepressie met kern net ten noorden van Nederland passeren. Dat gebeurt ver genoeg van ons bed om de windstoten in Limburg beperkt te houden tot pieken tussen 60 en 70 km/u. Dit terwijl er in het noordwesten van Nederland aan de zuidflank van de depressie kans is op rukwinden rond 120 km/u.
In Limburg gaat het dus wél harder waaien, maar zeker niet stormen.
De windstoten kunnen hier tussen 15 en 21 uur oplopen tot meer dan 50 km/u. Met tussen 18 en 19 uur misschien eens een uitschieter tot 70 km/u in een open omgeving. Maar daar blijft het dan ook bij. Tegen middernacht zal de rust zijn teruggekeerd.
Het wordt een wisselvallige dag met periodiek regenval. Tussendoor kan het echter ook wel urenlang droog blijven met nu en dan eens ruimte voor wat zonnestralen.
Ergens tussen 17:30 en 19:30 zal er een intensere buienzone of een koufront van west naar oost over Limburg trekken. Dat gebeurt in maximaal een half uurtje tijd en zal goed te zien zijn op de radarbeelden.
De temperatuur blijft ergens rondom een zachte 10°C schommelen. Aan de voorzijde van de depressiekern kan het zelfs een tijdje 11 a 12°C worden, aan de achterzijde stroomt er wat koelere lucht binnen.
In de nacht naar donderdag wordt het stilaan rustiger. Hier en daar kan er nog een bui vallen maar het blijft toch wel grotendeels droog.
De temperatuur valt terug naar een graad of 4 boven het vriespunt.
Laatste update: Ruben - 15:30u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.