Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 27 april : Eerst grijs, later opklaringen. Vannacht koud.

Laatste update door Ruben om 08:47

Voormiddag blijft het over Limburg nog grijs terwijl in het westen van België de zon reeds schijnt. De opklaringen schuiven langzaam naar het oosten en zullen ons namiddag bereiken.
Soms kan er uit de wolken nog wat lichte motregen vallen, maar het actieve deel van de neerslagzone ligt inmiddels een poosje over Duitsland en zal verder van ons wegtrekken.
Namiddag blijft het overal in Limburg droog.
De gure noordenwind zorgt ervoor dat de temperatuur nog hoger uitkomt dan 11 a 12°C. Vanavond valt die wind helemaal weg.

Volgende nacht gaat het onder de brede opklaringen aan de grond overal vriezen. Op neushoogte kan de temperatuur tijdens het eerste deel van de nacht ook richting vriespunt of net eronder zakken. Wellicht wordt een verdere afkoeling vervolgens beperkt doordat de wind zal aanspannen. Deze zorgt dan namelijk voor meer menging met de minder koude luchtmassa's in de tientallen meters boven ons hoofd. Mocht de wind pas na 6u aantrekken dan kunnen we lokaal tot -2 a -3°C zakken op 1,5m hoogte.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

27/04/2015 : Vannacht ontsnapt aan zondvloed

Hoewel het vooral over het oosten van de provincie vannacht bij momenten flink heeft gegoten kunnen we stellen dat we toch wel aan de zondvloed zijn ontsnapt. Zoals aangegeven kwam er een smalle maar intense neerslagband onze richting uit, maar de kern schoof uiteindelijk net naast ons door over het westen van Duitsland.
Hierbij enkele radarbeelden van 1u, 2u en 3u vannacht. (Aan de Nederlanders: gefeliciteerd met jullie koning... en z'n vrouw!)

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments