Algemeen weerbericht vandaag

Woensdag 22 oktober : Wisselvallig en guur

Laatste update door Ruben om 08:06

Voormiddag krijgen we in Limburg van tijd tot tijd buien over ons heen. Niet overal wordt het even nat want op sommige plaatsen kan het best eens een poosje droog blijven terwijl er enkele kilometers verderop de ene bui na de andere passeert.
Pas in het tweede deel van de namiddag blijft het overwegend droog met ook enkele bredere opklaringen.
Het wordt een gure dag met maxima nergens boven 12°C. De vrij krachtige westnoordwestenwind zal het koudegevoel nog wat aanscherpen.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking opnieuw toe en vooral tijdens de eerste uren van de nacht kan er soms wat motregen uit die wolken vallen.
De wind zal dan wel verder afzwakken. Minima rond 9°C.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

21/10/2014 : Opklaringen maar ook nog buien na koufront

Tussen 15u en 16u trok een koufront met felle regenvlagen over Limburg. Mooi te herkennen op het bijgevoegde radarbeeld aan de zone met intensere regenval over het oosten vqn België en Nederland.
Op het koufront hebben we te maken met een zogenaamde windsprong, waarbij de wind plots van zuidwest naar westnoordwest draait. Dat is overigens mooi te zien op dit kaartje met waarnemingen uit Nederland. In het oosten waait de wind nog uit het zuidwesten, terwijl elders na de passage een westenwind staat.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro