Algemeen weerbericht vandaag

Dinsdag 31 maart : Zeer veel wind met regen en soms felle buien.

Laatste update door Ruben om 20:57

Vannacht gaat het hard regenen en ook hard waaien. Momenteel (21u) is het nog vrij rustig in Limburg maar de wind zal de volgende uren snel in kracht toenemen.
Na middernacht zijn er rukwinden tot 80km/h mogelijk.

Dinsdagochtend kan het eerst nog overal in Limburg regenen. In de loop van de voormiddag volgen er echter ook droge intermezzo's.
Vervolgens komen er echter van tijd tot tijd buien opzetten. Niet iedereen in Limburg wordt hiermee gelijk bedeeld maar er kunnen lokaal zware exemplaren tussen zitten, met hevige windstoten en onweer.
Buiten de buien kunnen de windstoten nog steeds oplopen tot zo'n 80km/h, maar in de hevigste buien zijn uitschieters tot 95km/h mogelijk. De gemiddelde windsnelheid ligt een groot deel van de dag tussen 6 en 7 Beaufort (40-60km/h) en zal pas 's avonds minder worden. De buienactiviteit kan echter nog tot na middernacht blijven aanhouden. Wie weet krijgen we lokaal zelfs nog smeltende sneeuw te zien aangezien de bovenluchten opnieuw flink koud worden. Op de hoogste toppen van ons land zou zelfs een tijdelijk sneeuwlaagje kunnen ontstaan. De temperaturen blijven in Limburg echter enkele graden boven nul steken.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

30/03/2015 : Zeer sterke straalstroom boven ons hoofd (te zien)

Momenteel ligt er een zeer sterke straalstroom over onze omgeving. Dit is een zeer sterk windveld dat zich tussen de 9 en 10km hoogte bevindt.
Hoog boven ons hoofd worden vandaag windsnelheden tussen 300 en 350km/u bereikt.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro