Algemeen weerbericht vandaag

Donderdag 29 januari : Lokale winterse buien

Laatste update door Ruben om 07:54

Vanochtend trekken er talrijke buien net ten noorden van Limburg van west naar oost. Zodoende kan het de eerste uren van de dag droog blijven.
Vannacht daalde de temperatuur eventjes tot het vriespunt maar intussen zorgen de wolken ervoor dat we rond +2°C schommelen.

Namiddag kunnen er ook boven Limburg stevige buien opduiken.
Op sommige plaatsen blijft het mogelijk beperkt tot enkele kortdurende exemplaren, terwijl andere regio's te maken kunnen krijgen met heuse buienstraten met de ene felle bui na de andere.
Heel wat buien kunnen een winters karakter vertonen met hagel of smeltende sneeuw, maar er zullen ook doodgewone regenbuien tussen zitten. De atmosfeer is dermate onstabiel dat er net als gisteren een aantal ontladingen kunnen voorkomen. Op plaatsen waar buien langdurig blijven aanhouden kan er soms ook droge sneeuw de bodem bereiken en zodoende voor een sneeuwlaagje zorgen. De kans daarop vergroot uiteraard in de avonduren of nacht naar vrijdag. Er waait een vrij krachtige westenwind met vooral tijdens buien windvlagen tussen 50 en 60km/h.

Vannacht blijft de buiendreiging aanwezig. Mogelijk gaat het tegen vrijdagochtend op grotere schaal sneeuwen, maar het traject van deze neerslagzone is onzeker. (later meer)
De temperatuur zakt in de nacht naar vrijdag richting het vriespunt. Daar waar het een tijdje uitklaart kan het licht gaan vriezen. Wanneer het bewolkt blijft zal de temperatuur net boven nul blijven schommelen, al kan een felle bui de temperatuur altijd wel weer wat omlaag trekken.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

27/01/2015 : Voor langere tijd guur en onstabiel

Na een onstuimige woensdag zou de laatste neerslag in Limburg 's avonds reeds een winters karakter kunnen krijgen, maar waarschijnlijk zal er geen sneeuwdek ontstaan omdat het toch nog net wat te zacht blijft aan de achterzijde van het koufront.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments