Algemeen weerbericht vandaag

Donderdag 3 september : Namiddag verspreid een aantal buien

Laatste update door Ruben om 19:23

Vanavond trekken er nog een aantal buien van west naar oost over Limburg. Daarbij kan het lokaal best wel eens flink doorregenen. Een losse donderslag is ook niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen zal er geen onweer aan te pas komen.
In het tweede deel van de nacht blijft het overal droog met opklaringen. Het koelt goed af, met op de meeste plaatsen minima net beneden 10°C.

Donderdag blijft het tijdens het eerste deel van de dag nog droog. Namiddag mogen we net als op woensdag verspreid een aantal buien verwachten. Lokaal kunnen die ook weer fiks uitpakken, met kans op wat hagel en enkele donderslagen. Het gaat dus andermaal om buien, waardoor zeker niet iedereen in Limburg evenveel bedeeld zal worden.
Tussen de wolken door komt er ook geregeld ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

02/09/2015 : "Mijne was is opnieuw kletsnat geworden!"

Dat riep woensdagnamiddag iemand verontwaardigd op mijn Facebook-pagina... Herkenbaar? Is het jou ook al eens overkomen?
Dit had misschien toch vermeden kunnen worden door een blik op de radarbeelden, alvorens die was buiten te hangen. Want inmiddels waren er toch al heel wat buitjes ontstaan ten westen van Limburg, en konden we verwachten (weerbericht) dat het aantal buien verder zou toenemen.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro