Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 1 augustus : Vrij zonnig en vrij warm

Laatste update door Ruben om 09:03

De derde maand van de weerkundige zomer gaat prima van start, met brede zonnige perioden, soms doorheen hoge wolkensluiers. Rond de middag ontstaan er ook wat stapelwolken, maar daaruit hoeven we absoluut geen buien te verwachten.
De temperatuur loopt na een frisse start vlot op tot boven 20°C. In het tweede deel van de namiddag pieken we uiteindelijk tot een graad of 25.
Er waait nauwelijks wind uit veranderlijke richting waardoor het extra warm zal aanvoelen.
Wie 's avonds lang op een terrasje wil blijven plakken zal toch wel een extra trui of een verwarmd plekje moeten bemachtigen, want eens de zon achter de horizon is verdwenen zal het snel afkoelen. Tegen zondagochtend zal de temperatuur immers weer tot rond of net beneden 10°C zijn gezakt. Wat dat betreft biedt zondagavond veel betere perspectieven... zie verder.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

30/07/2015 : Wispelturige buien op donderdag

Er werden op donderdag talrijke buien boven Limburg verwacht, maar door een toevallige speling van de atmosfeer is het boven onze provincie tot de vooravond erg meegevallen.
Mede doordat er minder wind stond en dus minder vaart achter de buien zat, konden de buien sterk van omvang en traject wisselen alvorens Limburg te bereiken.
Hierbij enkele radarloops die een heel mooi beeld geven van het gedrag van de buien in de loop van de dag.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro