vr 09 nov

15
Z 2-3

Zekerheid weersverwachting

90%

Eerst brede opklaringen, later meer wolken

Vandaag blijft het in Limburg heel de dag droog. De zon zal vooral tijdens het eerste deel van de dag veel ruimte krijgen om ons te verwarmen. Namiddag komt er vanuit het zuiden meer en meer middelbare bewolking opzetten, al zal dit niet meteen voor een afkoeling zorgen.
Met maxima rond 15°C is het zelfs zeer zacht voor de tijd van het jaar. Er komt vanmiddag iets meer wind te staan in vergelijking met gisteren, al spreken we nog steeds maar van een matig windveld.

De zon verdwijnt vanaf vandaag overigens reeds vóór 17 uur achter de horizon. 

Vannacht zal de bewolking toenemen vanuit het westen. Waarschijnlijk blijft het hier echter nog droog tot kort na zonsopkomst.
Het zal wél reeds harder gaan waaien, met na middernacht rukwinden tot zo'n 50 km/u en misschien eens een lokale uitschieter tot 60 km/u.
De temperaturen blijven zéér zacht en zakken nergens beneden +10°C. In het tweede deel van de nacht zal het eerder nog een graadje zachter worden.

Laatste update: Ruben - 09:29u | Powered by Essec-BNS

do 17 jan

3
6
80
W2

Wisselvallig met winterse buien

Donderdag wordt het nog maximaal +6°C in Limburg. Dat is ongeveer de normale waarde voor de tijd van het jaar.
De bovenlucht wordt echter kouder en kouder, en volgens de laatste weerkaarten is de kans op meerdere buien toch best groot. Vanwege die kouder wordende bovenlucht kunnen de buien ook in Limburg stilaan een winters karakter krijgen. Dat betekent dus niet alleen regen, maar ook wel eens hagel, korrelhagel of smeltende sneeuw. In de Ardennen vallen er overigens sneeuwbuien, en op de hoogste toppen kan die sneeuw ook blijven liggen. 

In de nacht naar vrijdag zakt de temperatuur overal in Limburg beneden het vriespunt. Het kan dus gevaarlijk glad worden op de wegen. Niet vanwege sneeuwbuien, maar vanwege bevriezing van natte weggedeelten. Er verschijnen immers brede opklaringen.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

vr 18 jan

-1
5
25
Z2

Droog

Vrijdag blijft het overal in Limburg droog.
Met maxima rond +4 a +5°C zitten we op perfect normale waarden voor de tijd van het jaar.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 19 jan

-2
4
50
NO2-3

Onzeker. Winterse neerslag of droog?

Volgens de Europese weercomputer blijft het in Limburg droog. Volgens de Amerikaanse zou er (winterse) neerslag kunnen vallen. In dit laatste geval is het wel kantje boord, maar voorlopig durf ik dit scenario nog niet van tafel vegen. Al toont de pluim van de Europese weercomputer wel dat de kans klein is dat de neerslagzone Limburg zal bereiken...
 

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

zo 20 jan

-2
4
10
NO3

Guur

Zondagochtend vriest het en overdag komt de temperatuur een graad of 4 boven nul uit.
Het blijft in Limburg droog. In de ochtend zou er regionaal (aanvriezende) mist kunnen voorkomen, later komt er van tijd tot tijd ruimte voor de zon.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 21 jan

-2
3
5
NO2-3

Droog en aan de koude kant

Maandag voert een matige noordoostenwind vrij koude lucht richting Limburg. 
De dag begint met lichte vorst en overdag zit er maximaal zo'n +3°C.
Er komt echter ook ruimte voor de zon, en neerslag is niet te verwachten.

Tijdens de nacht naar dinsdag gaat het opnieuw vriezen. Het blijft droog.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting