vr 09 nov

15
Z 2-3

Zekerheid weersverwachting

90%

Eerst brede opklaringen, later meer wolken

Vandaag blijft het in Limburg heel de dag droog. De zon zal vooral tijdens het eerste deel van de dag veel ruimte krijgen om ons te verwarmen. Namiddag komt er vanuit het zuiden meer en meer middelbare bewolking opzetten, al zal dit niet meteen voor een afkoeling zorgen.
Met maxima rond 15°C is het zelfs zeer zacht voor de tijd van het jaar. Er komt vanmiddag iets meer wind te staan in vergelijking met gisteren, al spreken we nog steeds maar van een matig windveld.

De zon verdwijnt vanaf vandaag overigens reeds vóór 17 uur achter de horizon. 

Vannacht zal de bewolking toenemen vanuit het westen. Waarschijnlijk blijft het hier echter nog droog tot kort na zonsopkomst.
Het zal wél reeds harder gaan waaien, met na middernacht rukwinden tot zo'n 50 km/u en misschien eens een lokale uitschieter tot 60 km/u.
De temperaturen blijven zéér zacht en zakken nergens beneden +10°C. In het tweede deel van de nacht zal het eerder nog een graadje zachter worden.

Laatste update: Ruben - 09:29u | Powered by Essec-BNS

vr 16 nov

3
13
0
ZO1-2

Zonnig en zeer zacht

Ook op vrijdag zijn er weinig tot geen wolken in de buurt. Het wordt met andere woorden een zonnige en droge dag.
De temperatuur bereikt nog een maximum rond 13°C. Doordat er slechts een zwak windje uit het zuidoosten waait zal het ook zacht aanvoelen.

Lees meer
90%

Zekerheid weersverwachting

za 17 nov

2
11
0
O2-3

Zonnig en iets frisser

Tegen zaterdag komen we in iets koelere luchtmassa's terecht. Met maxima rond 11°C is het nog steeds wel vrij zacht voor de tijd van het jaar, maar de uitschieters tot 14 a 15°C zijn vanaf nu wel verleden tijd.
De zon behoort echter nog steeds tot het heden...

Lees meer
90%

Zekerheid weersverwachting

zo 18 nov

1
9
0
O3

Droog en vrij fris

Zondag levert de temperatuur opnieuw enkele graden in. Vooral vanwege de matige noordoostenwind zal het fris aanvoelen.
Het blijft wel droog met brede opklaringen. Achter glas in de zon zal het dus lekker vertoeven zijn.

Of het in de nacht naar maandag zal gaan vriezen hangt af van de bewolkingsgraad, al zal ook de aanhoudend matige wind de afkoeling wat in de kiem smoren.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

ma 19 nov

2
7
10
O4

Guur maar vrij zonnig

Maandag geraakt de temperatuur niet meer aan +10°C. We zullen ons tevreden moeten stellen met maximaal +7°C, al zal het dankzij de gure wind zelfs nog wat kouder aanvoelen.
De bewolkingsgraad is nog wel een vraagteken, al is de kans op zonnige perioden best groot.
Regen of winterse neerslag (de bovenlucht koelt fors af) is er niet te verwachten.

Tijdens de nacht naar dinsdag zakt de temperatuur richting het vriespunt. De bewolkingsgraad zal bepalen of het eerder -2 dan wel +1°C wordt. Het blijft in ieder geval matig waaien, waardoor het niet extreem kan afkoelen.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

di 20 nov

-1
5
15
O3-4

Koud najaarsweer

Dinsdag verliezen we nog maar eens enkele graden. Met maxima rond +5°C is het een graad of 4 koeler dan het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Vanwege de matige noordoostenwind zal het bovendien extra koud aanvoelen.
Het blijft droog, maar de bewolkingsgraad is lastig in te schatten. De kans is echter groot dat de zon tussen 8 en 16.45 uur doorgaans het hoogste woord zal voeren.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting