woensdag 1 mei

Zon en stapelwolken. Op de meeste plaatsen een droge dag.

Vandaag wordt het in Limburg zomers warm. Dit betekent dat de temperatuur oploopt naar 25°C en meer. Het kan zelfs zwoel gaan aanvoelen want er valt heel wat vocht te verdampen.

Voormiddag is het meestal zonnig, namiddag krijgen we een afwisseling van zon en stapelwolken, met echter toch wel vaak ruimte voor de zon.
De kans is groot dat het droog blijft. Een lokale onweerachtige bui valt echter niet helemaal uit te sluiten. In dat geval zal het waarschijnlijk ook onweren en kan er veel regen in korte tijd vallen. Ook hagel is daarbij niet uitgesloten. Maar de kans dat dit vandaag dus boven je hoofd passeert is vooralsnog zeer klein.

De UV zal tussen 13 en 15 uur een piek rond niveau 5 bereiken waardoor je huid dus makkelijk kan verbranden. In minder dan 30 minuten tijd zal een onbeschermde huid schade oplopen.

Er komt 2 tot 3 Beaufort uit het noordoosten te staan. In de loop van de avond valt de wind grotendeels weg. 
Tijdens een eventuele bui kunnen er rukwinden tot zo'n 60 km/u voorkomen.

Laatste update: Ruben - 09:33u | Powered by BNS hybrIT

do 23 mei

12
21
40
W2

Licht wisselvallig

Ook donderdag houden we het niet overal in Limburg heel de dag droog. Hier en daar valt er eens een bui maar zo'n bui is nooit van lange duur.

Er komt wél weer vaker ruimte voor de zon waardoor de temperatuur ook weer wat winst kan boeken. We halen maxima rond 21°C.


Update zondag 19 mei, 8:58

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 24 mei

10
18
65
NO1-3

Vrij fris, kans op regen

Vrijdag start nog droog. In het tweede deel van de dag wordt er vanuit het oosten opnieuw een intense regenzone in onze buurt verwacht. Het is nog onzeker in welke mate Belgisch Limburg hiermee te maken krijgt. Onder de kern van de neerslagzone zouden er tientallen liters kunnen vallen.

De temperatuur blijft net beneden 20°C steken.
Er waait een zwakke tot tijdelijk matige noordoostenwind.


Update dinsdag 21 mei, 12:22

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

za 25 mei

12
20
70
N2

Onzeker weerbeeld

De verwachting voor zaterdag bevat nog grote onzekerheden. Regenzones worden momenteel dicht in onze buurt berekend, het is echter nog onzeker in welke mate Limburg ermee af te rekenen krijgt.

Eén en ander heeft uiteraard ook gevolgen voor de temperatuur.


Update dinsdag 21 mei, 12:26

Lees meer
65%

Zekerheid weersverwachting